Reto Vinkovci

Otvoren Reto centar Vinkovci

Počekom kolovoza u Vinkovcima je otvoren Reto centar koji radi kao udruga za savjetovanje na adresi Alojzija Stepinca 43, Vinkovačko Novo Selo. Na istoj adresi nalazi se trgovina rabljenog i novog namještaja koji proizvode štićenici centra.

Reto centar nije samo zajednica koja pomaže pojedincima u borbi protiv ovisnosti. To je humanitarna institucija koja svojim djelovanjem pridonosi obrazovanju lokalne zajednice u kojoj djeluje te senzibilizira javnost za potrebe i probleme određenih društvenih slojeva. Potiče širu zajednicu na humanost, suradnju i empatiju.

– Ovim poslom nas četvero želimo se financirati da bismo se mogli posvetiti svom primarnom poslu, odnosno savjetovanju u problemima ovisnosti i pomoći drugim ranjivim skupinama. Živeći prema kršćanskom svjetonazoru te oslonjeni na riječ Božju koja je promijenila naše živote i ispunjeni zahvalnošću prema Spasitelju, želimo doprijeti do ljudi u potrebi. Ovim putem pozivamo sve Vinkovčane, naravno, i one iz okolnih mjesta da dođu i posjete nas. Radno vrijeme trgovine svakim je radnim danom od 9 do 17 sati, a subotom od 9 do 13 sati. Savjetovanje u udruzi obavlja se uz dogovor na telefone: 032/617-661 i 095/5122-441. Kupnjom u našoj trgovini pomažete u borbi protiv pošasti današnjice – ovisnosti o drogi, alkoholu i kocki – rekao je Boris Biber iz Reto centra u Vinkovcima.

M.K.

Članak objavljen u Glasu Slavonije 12.08.2020. Reto centar velika pomoć ovisnicima