Započeo je Projekt jačanja infrastrukturnih kapaciteta radi povećanja donirane hrane kojim se doprinosi smanjenju otpada hrane i povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva
Naziv projekta
Infrastrukturno opremanje Reto centra kao posrednika u lancu doniranja hrane
Kod Projekta: NPOO.C1.5.R4-I1.02.0053.
Cilj projekta je povećati infrastrukturne kapacitete Reto centra Zagreb kako bi osigurali preduvjete za prihvat veće količine hrane i povećanje broja krajnjih primatelja.
Projekt infrastrukturno oprema skladišni prostor s dvije rashladne komore. Rashladna komora za minus režim rada s pripadajućim policama dimenzija je 3800*2500*2400 mm i služi za skladištenje hrane na nižim temperaturama, dok rashladna komora za plus režim ima dimenzije 3100*4900*2400 mm služi za skladištenje ostale hrane . Dodatno se sredstvima Projekta osuvremenjuje radni prostor informatičkom opremom koja uključuje dva prijenosna i jedno stolno računalo.
Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz mehanizama za oporavak i otpornost potpisan je 10.rujna 2024. godine u Zagrebu.
Ukupna vrijednost Projekta iznosi 27.117,48 eur.
Iznos koji sufinancira EU: 26.357,02 eur
Projekt se provodi u razdoblju od 1.9.2024. do 28.2.2025. godine.
Kontakt za više informacija:
Irina Dujmović, info@retocentarzagreb.hr